skip to Main Content

Ontdek de rode draad van de warmtetransitie

Met de e-learning Introductie in de warmtetransitie

De warmtetransitie is volop in beweging en raakt alle niveaus binnen jouw afdeling en/of organisatie. Om effectief samen te werken, is het belangrijk dat iedereen dezelfde basiskennis heeft. Onze e-learning ‘Introductie in de warmtetransitie’ biedt een snelle en toegankelijke manier voor jou of je nieuwe collega om grip te krijgen op de essentie van de warmtetransitie.

  • Begrijp het speelveld. Krijg inzicht in de rol van gemeenten, netbeheerders en andere partijen
  • Snap de besluitvorming. Ontdek hoe beleid, subsidies en wetgeving de transitie beïnvloeden.
  • Zicht op de techniek. Krijg een zicht op de verschillende duurzame warmtebronnen.
  • Herken de uitdagingen. Begrijp de belangrijkste knelpunten en afwegingen in de warmtetransitie.
  • Efficiënter samenwerken. Raak bekend met de basisprincipes en terminologie.
Aanmelden Meer informatie

Meer weten over deze e-learning? Download hier de brochure voor een compleet overzicht.

Voor wie?

Ben jij een van de duizenden professionals in Nederland die te maken krijgt met de warmtetransitie? Je werkt bijvoorbeeld voor een gemeente, provincie, waterschap, energieleverancier of woningcorporatie en merkt dat de warmtetransitie steeds vaker op de agenda staat. Of je gaat hier vanuit een nieuwe rol meer mee te maken krijgen. Je hebt in elk geval behoefte om op een snelle, toegankelijke manier de warmtetransitie beter te kunnen doorgronden.

Deze e-learning “Introductie in de warmtetransitie” biedt jou een breed en begrijpelijk beeld van deze complexe opgave.

Duur: gemiddeld 2 uur

De e-learning duurt in totaal ongeveer 2 uur. Uiteraard kun je de e-learning gefaseerd volgen op momenten dat het jou uitkomt, er zit geen tijdslimiet op de verschillende lessen. Je hebt hiervoor een maand toegang tot de leeromgeving inclusief de kennisbank.

Investering: €249,- 

De e-learning “Introductie in de warmtetransitie” kost €249,- (excl. btw). Daarvoor krijg je:

  • Een maand lang toegang tot de e-learning omgeving om je lessen af te ronden.
  • Toegang tot kennisdatabank
  • Certificaat van deelname

Let op: De betaaltermijn is 14 dagen. Je krijgt na het bevestigen van je aanmelding toegang tot online omgeving, echter de inhoud van de cursus wordt toegewezen binnen 1-2 werkdagen na betaling.

Deelnemers van deze organisaties gingen je voor:

Raak in 4 lessen bekend met de context en belangrijkste begrippen van de warmtetransitie:

Les 1: Verduurzamen – waarom is dit nodig?

In de eerste les gaan we in op ‘waarom’, waarbij je aan de hand van verschillende vragen wijzer wordt over de overstap van fossiele naar duurzame warmtebronnen. Je leert meer over de rol van het verduurzamen van woningen en gebouwen (de gebouwde omgeving) heeft in het behalen van de klimaatdoelen.

Les 2: Stakeholders – wie doet wat?

In de tweede les gaan we dieper in op de verschillende partijen die betrokken zijn bij de warmtetransitie en wat hun rol precies inhoudt. Daarnaast krijg je inzicht in de gezamenlijke én tegengestelde belangen van deze partijen.

Les 3: Beleid – wat zijn de afspraken?

In de derde les leer je meer over de (inter)nationale doelen die er gesteld zijn en hoe verschillende Nederlandse wetten moeten bijdragen aan het behalen hiervan. Hier komen een hoop definities en afkortingen voorbij die je veel tegen zult komen in het werkveld. Uiteraard vind je deze ook terug in de kennisbank.

Les 4: De warmtetransitie – hoe gaan we wél verwarmen?

Om de overstap te maken naar aardgasvrij verwarmen, krijg je in de laatste les een overzicht van de verschillende duurzame warmtebronnen. Tijdens deze les leer je dat de inzet van deze hernieuwbare bronnen alleen niet voldoende is en maak je kennis met de Trias Energetica. Ook doe je kennis op over individuele en collectieve warmte oplossingen en wanneer je deze toepast.

Back To Top