skip to Main Content

Ons verhaal

Het Nederlands Instituut voor de Warmtetransitie is opgericht door Rik Koppelaar, directeur van DeWarmteTransitieMakers en Greenvis. Met het onafhankelijke NIWT wil hij voorzien in de groeiende opleidingsbehoefte van alle professionals die werken aan de warmtetransitie in Nederland. Ludo de Haan richt zich op het creëren van maatwerk en samenwerkingsverbanden binnen de branche. Christien Reichardt is verantwoordelijk voor het vormgeven van het onderwijs en het begeleiden van alle deelnemers. Het succesvol laten slagen van de warmtetransitie staat bij ons alledrie op één.

Ludo de Haan operationeel en commercieel directeur NIWT
Ludo de Haan – operationeel en commercieel directeur

Werkte hiervoor jarenlang binnen de energietransitie voor diverse organisaties. “De uitdaging van het NIWT is voor mij persoonlijk DE kans om het verschil te maken. Ik geloof dat een onafhankelijke instituut waar kennis en netwerk samen komen binnen de warmtetransitie de maatschappelijk juiste oplossing is om de warmtetransitie te doen versnellen. Voor onszelf en vooral voor de toekomstige generaties.”

Christien Reichardt manager opleidingen NIWT
Christien Reichardt – manager opleidingen

Werkte hiervoor als trainer en programmaontwikkelaar in de opleidingswereld. “Mijn grootste passie schuilt in het helpen van mensen door vaardigheden bij te brengen, waar ze direct iets aan hebben. De maatschappelijke opgave van de warmtetransitie voelt als dé plek om dat te doen. Zo dragen onze opleidingen en trainingen bij aan het samen vormgeven van een duurzame toekomst.”

NIWT directeur Rik Koppelaar
Rik Koppelaar – algemeen directeur

Is de initiatiefnemer van het NIWT. Een bevlogen ondernemer met een duidelijke visie. “Het is mijn droom om de warmtetransitie voor iedereen in Nederland begrijpelijk te maken. En om de transitie te versnellen door professionals op te leiden en met elkaar in verbinding te brengen. Onze complexe omgeving op een eenvoudige manier van duurzame warmte voorzien, dat is de uitdaging waar ik voor ga!”

Wij werken samen met

Onderzoekers en ontwerpers die kennis ontwikkelen en laagdrempelig beschikbaar maken.

Docenten die kennisoverdracht stimuleren en transitievaardigheden bijbrengen.

Coaches die helpen vaardigheden te oefenen en te reflecteren op het eigen gedrag.

Verbinders die luisteren naar je behoefte en je in contact brengen met andere professionals.

Back To Top