skip to Main Content

Ons verhaal

Het Nederlands Instituut voor de Warmtetransitie is opgericht door Rik Koppelaar, directeur van De WarmteTransitieMakers en Greenvis. Met het onafhankelijke NIWT willen wij voorzien in de groeiende opleidingsbehoefte van alle professionals die werken aan de warmtetransitie in Nederland. Thijs de Booij richt zich als operationeel en commercieel directeur op het creëren van maatwerk en samenwerkingsverbanden binnen de branche. Christien Reichardt, Maria Wakili en Boaz Boerman zijn verantwoordelijk voor het opleidingsadvies en de begeleiding van alle deelnemers. Het succesvol laten slagen van de warmtetransitie staat bij het hele team op plek één. 
Thijs de Booij – operationeel en commercieel directeur

Binnen de energietransitie al jaren actief als conceptontwikkelaar en consultant voor diverse organisaties. “Ik geloof dat een onafhankelijke instituut waar kennis en netwerk samen komen binnen de warmtetransitie de maatschappelijk juiste oplossing is om de warmtetransitie te doen versnellen. Voor onszelf en vooral voor de toekomstige generaties.”

Christien Reichardt manager opleidingen NIWT
Christien Reichardt – manager opleidingen

Werkte hiervoor als trainer en programmaontwikkelaar in de opleidingswereld. “Mijn grootste passie schuilt in het helpen van mensen door vaardigheden bij te brengen, waar ze direct iets aan hebben. De maatschappelijke opgave van de warmtetransitie voelt als dé plek om dat te doen. Zo dragen onze opleidingen en trainingen bij aan het samen vormgeven van een duurzame toekomst.”

NIWT directeur Rik Koppelaar
Rik Koppelaar – algemeen directeur

Is de initiatiefnemer van het NIWT. Een bevlogen ondernemer met een duidelijke visie. “Het is mijn droom om de warmtetransitie voor iedereen in Nederland begrijpelijk te maken. En om de transitie te versnellen door professionals op te leiden en met elkaar in verbinding te brengen. Onze complexe omgeving op een eenvoudige manier van duurzame warmte voorzien, dat is de uitdaging waar ik voor ga!”

Marloes Lutgerhorst – back office

Met veel enthousiasme en energie zorgt Marloes ervoor dat alles rondom de opleidingen goed geregeld is; van locatie en arrangementen tot cursusmaterialen. Zo kun je als deelnemer zorgeloos aan de slag met jouw ontwikkeling.

Wij werken samen met

Onderzoekers en ontwerpers die kennis ontwikkelen en laagdrempelig beschikbaar maken.

Docenten die kennisoverdracht stimuleren en transitievaardigheden bijbrengen.

Coaches die helpen vaardigheden te oefenen en te reflecteren op het eigen gedrag.

Verbinders die luisteren naar je behoefte en je in contact brengen met andere professionals.

Back To Top