skip to Main Content

Word een expert
in de warmtetransitie!
VIND JE OPLEIDING

De warmtetransitie succesvol vormgeven

De mensen bepalen het succes
Nu al werken duizenden professionals vanuit allerlei disciplines samen aan de warmtetransitie. Om deze missie succesvol te volbrengen, zijn steeds meer mensen nodig. Mensen met kennis van zaken én het vermogen om veranderingen te realiseren met draagvlak van de omgeving. Als onafhankelijk kennis- en opleidingsinstituut stomen wij professionals vanuit verschillende disciplines klaar om de warmtetransitie te versnellen en helpen we ervaren professionals met een verdieping van hun kennis en skills.

Praktijkgericht leren
Ons aanbod van opleidingen en cursussen komt voort uit de vragen en ontwikkelbehoeftes die we uit het werkveld van de warmtetransitie horen. Wij geloven in de kracht van gezamenlijk aan dezelfde missie werken en daarin samen leren. Leren doe je bij ons praktijkgericht, van experts die weten waar ze het over hebben. Samen maken we de warmtetransitie tot een succes!

“Met deze opleiding heb ik meer kennis in huis en sta ik sterker in mijn rol, zodat ik mijn klanten nog beter kan adviseren en ondersteunen.”

– Maria Scholten, strategisch adviseur duurzaamheid bij Atriensis

transparant

Opleidingen van het NIWT

Docenten uit de praktijk

Voor ons aanbod van opleidingen en cursussen werken we met een divers team van experts, docenten en ontwerpers. Zij zijn afkomstig uit het bedrijfsleven en bieden praktisch toepasbare kennis en handvatten. Daarnaast zijn ook coaches en vaardigheidstrainers bij ons actief, om deelnemers te helpen met het ontwikkelen van professionele transitie vaardigheden.

Wij richten ons op iedereen die betrokken is bij de warmtetransitie en zien grote meerwaarde in het verbinden van professionals vanuit diverse achtergronden. Deelnemers aan onze programma’s werken onder meer bij overheidsinstanties, gemeenten, netbeheerders, energiemaatschappijen, woningcorporaties, adviesbureaus, advocatenkantoren en bouwbedrijven.

Een opleiding voor kennis én vaardigheden

We bieden de unieke opleiding “Professional in de warmtetransitie” die (startende) professionals snel de actuele vakkennis en de praktische vaardigheden bijbrengt om de warmtetransitie tot een succes te maken.

Cursusaanbod

Onze compacte cursussen focussen op actuele thema’s zoals warmtenetten ontwikkelen, het opstellen van wijkuitvoeringsplannen en het vormgeven van participatie. Daarnaast stellen we incompany programma’s samen, die teams, afdelingen en organisaties met maatwerkoplossingen up-to-date brengen.

Wat houdt de warmtetransitie in?

De warmtetransitie in Nederland is een belangrijke opgave. We moeten onze gebouwde omgeving duurzaam gaan verwarmen en koelen, dus zonder schadelijke CO2 uitstoot, om de klimaatdoelen te kunnen behalen.

Momenteel is 95% van de Nederlandse huishoudens nog aangesloten op het aardgas en is de schadelijke uitstoot die daarmee vrijkomt goed voor 11% van de totale uitstoot broeikasgassen in Nederland.

De warmtetransitie is groots en complex, doordat er zoveel verschillende stakeholders bij betrokken zijn en uiteindelijk elke inwoner van Nederland hiermee te maken krijgt.

De afstemming tussen alle partijen is een voorwaarde om tot de juiste lokale warmte-oplossingen te komen. Wij zien de warmtetransitie niet alleen als complex, maar juist ook als inspirerend en leuk!

Hoe gaan we die duurzame warmte realiseren? Welke innovatieve mogelijkheden zijn er? En hoe gaan we dat met elkaar organiseren?

Naast de technologische en economische uitdagingen zullen we keuzes moeten durven maken en inwoners meekrijgen in de overstap naar aardgasvrij wonen. Daar zijn mensen voor nodig met visie, die leiderschap tonen en in staat zijn anderen te betrekken en inspireren.

“De warmtetransitie wordt een succes met goedopgeleide professionals.”

– Rik Koppelaar, oprichter NIWT

transparant

Meer weten over de warmtetransitie?

Wil jij meer weten over de warmtetransitie? In onze eendaagse cursus “Introductie in de warmtetransitie” leer je op interactieve en inspirerende wijze dit vakgebied kennen. Je kunt ook ons blog lezen met de drie meest gestelde vragen over de warmtetransitie

Heb je een specifieke vraag over jouw omgevingsgebied of organisatie? We helpen je graag verder! Kom met ons in contact door te mailen naar info@niwt.nl.

Back To Top